Shell GTL Fuel

Shell GTL Marine wint terrein op alle vlakken. GTL is een vloeibare synthetische dieselbrandstof gemaakt van aardgas, verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie, en produceert daardoor minder lokale uitstoot en zwarte rook. De innovatieve brandstof is geur- en kleurloos en is eenvoudig toe te passen in bestaande schepen met zowel nieuwe en oudere dieselmotoren. Schoner varen begint met de juiste brandstof: Shell GTL Fuel.

Drop-in fuel

Er zijn geen extra investeringen nodig. Shell GTL Fuel is een drop-in oplossing die in bestaande dieselmotoren kan worden gebruikt zonder dat er aanpassingen, nieuwe infrastructuur of investeringen nodig zijn. Shell GTL is FAME-vrij (fatty acid methyl ester), heeft uitstekende eigenschappen bij lage temperaturen en kan in elke verhouding met HVO (hydrotreated vegetable oils) worden gemengd voor gebruik in ongewijzigde dieselmotoren.

Shell GTL Fuel Marine is een alternatief voor conventionele diesel op basis van aardgas die minder schadelijke lokale emissies veroorzaakt. Dit helpt de gezondheid van opvarenden te beschermen.

Voordelen van Shell GTL Marine

Shell GTL Fuel verbrand schoner en produceert daardoor minder lokale emissies en zwarte rook. Goed voor het millieu, de opvarenden én de motor!

  • Helpt om de lokale uitstoot te verminderen
  • Eenvoudig in bestaande schepen te gebruiken
  • Helpt het motorgeluid te reduceren
  • Schone ontbranding en hoog cetaangetal
  • Vrijwel reukloos en significant minder walm
  • Biologisch afbreekbaar

 

Biologisch afbreekbaar

GTL Fuel is biologisch afbreekbaar en draagt bij aan een beter milieu. De brandstof is een drop-in oplossing en kan direct, zonder technische aanpassingen, worden ingezet in nieuwe en oudere dieselmotoren. Je kunt meteen overstappen op GTL Marine en zonder investeringen direct zorgen voor het verlagen van lokale emissies. Shell GTL Fuel is een gemakkelijke manier om lokale uitstoot te verminderen.

Shell GTL Fuel Marine

Voor levering van GTL vertrouwd Shell op de samenwerking met Vidol Marine. Als strategisch partner is Vidol Marine exclusief distributeur van Shell GTL Fuel Marine. Neem contact op met één van onze experts voor meer informatie en leveringen!

Contactpersoon