Duurzame route

Schoner varen staat hoog op de agenda. Om te blijven voldoen aan Europese richtlijnen, wetgeving én lokale milieumaatregelen ben jij je ongetwijfeld aan het oriënteren naar praktische en duurzame oplossingen om de scope 1 emissies van jouw schip te controleren.

Float to zero is dé duurzame route naar een emissie loze binnenvaart. Kies je voor een duurzame brandstof dan zorgen wij er in 3 simpele stappen voor dat de CO2 en NOx uitstoot van jouw bestaande motor binnen de normeringen blijft. Zo kun je her-motorisering in veel gevallen uitstellen tot het oorspronkelijke vervangmoment.

Slimmer investeren in drie simpele stappen

Duurzame supply chain

Binnenvaart is op zichzelf al een duurzame optie voor vrachtvervoer. Toch onderzoeken veel binnenvaartondernemers de opties voor het controleren en reduceren van emissies. Omdat de overheid aandringt op verdere verduurzaming én verladers steeds vaker inzicht vragen in uitstootgegevens van hun supply chain.

Float to zero verschaft inzicht in de daadwerkelijke NOx en CO₂ uitstoot. Door kleine aanpassingen aan de motoren plus de overstap op een alternatieve brandstof, kun je voldoen aan de uitstootnormen voor Stage 3A. In een certificaat worden deze waarden geborgd. Wij openen zo de mogelijkheid om zonder grote investeringen gebruik te blijven maken van bestaande schepen en motoren en tóch een belangrijke stap te zetten in de verduurzaming van jouw schip.

1. Certificeren

Per reis worden de CO2 en NOx per persoon of voor het totaal volume bepaald en gecertificeerd.  

2. Meten

Met geavanceerde technologie genereren we real live data per reis. Daadwerkelijke emissies maken we inzichtelijk in een heldere rapportage.

3. Financieren

Her-motoriseren kan in de meeste gevallen worden uitgesteld. Omdat je in de komende jaren toch flinke duurzaamheidstappen kunt zetten kun je blijven voldoen aan de gestelde uitstootnormeringen. Zo kies je zelf het vervangmoment van jouw assets.

Slimmer investeren door emissie-optimalisatie van bestaande motoren

In drie simpele stappen:

1. Certificeren
2. Meten
3. Financieren

 

Slimmer investeren door emissie-optimalisatie van bestaande motoren

Float to zero is dé duurzame route naar een emissie loze binnenvaart. Neem contact op met één van onze experts voor meer informatie!

Contactpersoon